Ha valamire, hát a laminált padlóra igazán jól ráillik ez a gondolat. Gyors elterjedését és népszerűségét valószínűleg ennek is köszönheti, hiszen amellett, hogy rendkívül széles választék áll rendelkezésre belőle, az évek során sokat egyszerűsödött a lerakása is.

Régebben, aki azt szerette volna, hogy jól mutasson a laminált padló a hálószobájában vagy a ház egyéb helyiségében, az szakembert bízott meg a munkával. Így is sokan szerették, hiszen jóval mutatósabb volt az addigi linóleum padlónál vagy a néhány milliméteres ragasztott szőnyegnél, és lényegesen olcsóbb volt, mint a luxusszámba menő hajópadló.

Mára a választék is növekedett és a lehelyezése is egyszerűsödött, így akik kezdeményező típusok, bátran nekiállhatnak otthonukban laminált padlót lerakni. Természetesen vannak kritériumok, amikre érdemes figyelni, de egy kis tervezést követően tökéletes eredmény tud születni. Az első fontos kérdés, hogy mennyire nagy igénybevételnek lesz kitéve a járófelület?

Ez a kopásállóság miatt fontos, ugyanis a kisebb igénybevételhez elegendő vékonyabb, 7-8 mm vastagságú laminált padlót lerakni, de nagyobb esetén inkább válasszunk 10 mm-es, vagy akár 12 mm-es vastagságút, de persze az anyag minősége is fontos mindegyik esetében. Ha a méreteket kiszámoltuk, és tudjuk hány négyzetméternyi laminált padlóra van szükségünk, akkor ennek megfelelő méretű fóliáról és szigetelőanyagról kell már csak gondoskodnunk, melyből érdemes a lehető legvastagabban venni.

Az utolsó simítás pedig, hogy a laminált padló színével azonos szegélylécet vagy burkolatváltót vásárolunk, s máris minden rendelkezésünkre áll a remekmű elkészítéséhez.

Kategória: Életmód