A gazdasági verseny egyik fontos eleme lett az is, hogy ki és mennyire tudja divatos formában reklámozni termékeit. Ugyanaz a termék elsilányosodhat, ha nem tudják trendi módon marketingeztetni, ugyanakkor fel is futhat, ha ráéreznek az idők szeleire.

A korszellem ismerete ma már elengedhetetlen egy cég számára, nem véletlen lett ma nagyon népszerű a közösségi médián az influenszerek népszerűségét használni cégeknek termékeik reklámozására. A divat a gazdasági fejlődés egyik meghatározó hajtóereje, ezt ma már nem lehet megspórolni egy jól összeállított kampányból sem. Fontos, hogy azonosulni tudnak-e a megjelenített termékkel a célközönség személyei, vagy félresikerül a hirdetés.

Az önazonosság ma nagyon fontos értékké nőtte ki magát, emiatt nagyon érzékeny terület is lett, mennyire tudják önazonossá tenni termékeiket a cégek a célszemélyek számára. Érezni kell ezért a trendeket, ezt nem lehet görcsösen csinálni, kell hozzá egy izgalmas intuíció, van, akinek ez zsigerből jön, és szinte diktálja is a trendeket, de van, akinek kevésbé működik ez a véna. Mindenesetre a divat nagy hajtóereje a gazdasági versenynek, és mozgásban tartja ezt a gazdasági körforgást.

Kategória: Divat