A mai virtuális játékokkal nehéz felvenni a versenyt, hiszen rendkívül izgalmasak, látványosak és képesek órákig lekötni a gyerekeket akár minden nap. Elképesztő grafika, lélegzetelállító küldetések és örömteljes pillanatok jellemzik ezeket. Bárcsak létezne egy olyan kültéri, játszótéri eszköz, amely hasonlóan izgalmas élményt nyújtana a számukra. Vagy létezik is ilyen?

A jó hír az, hogy igen és nem is csak egy, viszont mi ma a drótkötélpályát szeretnénk kiemelni ezek közül. Egy olyan játszótéri játékról van szó, amelyhez foghatót nem lehet találni. Ahogy a drótkötélpálya megjelent a játszótereken, egyből a gyerekek kedvencei közé került. Olyan élményeket éltek át a gyerekek, amit előtte nem tapasztaltak. Más eszközökkel kapcsolatban lehet előfordult, hogy a gyerek megunta és haza szeretett volna menni, viszont a drótkötélpálya esetében általában könyörögni kell nekik, hogy végre kezdjenek el hazaindulni.

A drótkötélpályának az egyik legnagyobb előnye, hogy erősíti a gyerekek személyiségét és lelkét. Hiszen a sebesség és az ijesztőnek tűnő használat félelmeket kelthet bennük, viszont, ha ezt legyőzik, akkor bátrabbak lesznek majd utána. Lehet elsőre egy kicsit félelmetes lesz a számukra, de néhány kör után már csak az öröm marad.

A családok számára pedig az a jó hír, hogy már kell feltétlenül játszótérre vinni a gyerekeket, hogy ezt átéljék, hiszen a drótkötélpálya már otthon is használható. Egy nagy udvar kell hozzá és megfelelő felfüggesztési lehetőségek és máris kezdődhet a móka.