A különböző lakásokban és otthonokban a fény szerepe rendkívül meghatározó lehet a lakók hangulatára és egészségére vonatkozóan.

Ennek megfelelően a fény szabályozásának szerepe felértékelődik a mindennapok során, hiszen létezik egy kényes egyensúly, amelyet nem ajánlatos felborítani, mivel ez a mindennapi tevékenységeinket és egészségügyi állapotunkat szerfelett befolyásolja. A megfelelő függönyök kiválasztása ezért kulcsfontosságú, hiszen egy függöny változatos és igen hasznos szerepeket tölt be a házunkban.

Elsősorban vegyük csak a függönyök árnyékoló szerepét. Az ember számára fontos, hogy érje a nappali fény akkor is, ha esetleg asztalhoz kötött, benti munkát végez, és a szemek egészsége, a látás miatt jelentős, hogy ne kelljen erőlködni nekik egy állandó félhomályban, de a túlzott fényáradat miatt se kelljen folyamatosan hunyorítani. Emellett éjjel is rendkívül fontos, hogy igazán hatékonyan csak teljes sötétségben tud pihenni a szervezet, ezért a függöny szerepe ilyenkor is felértékelődik.

Az esztétikai szempontokat figyelembe véve fontos a megfelelő függönyök kiválasztására megkülönböztetett figyelmet fordítani, hiszen egy jól megválasztott függöny képes különleges megjelenést kölcsönözni akár egy átlagos bútorzattal rendelkező szobának is, míg egy nem annyira szerencsés választás el tudja rontani a teljes összképét is a lakásnak.

Egy apró bónuszként kiemelhetjük azt is, hogy ezek a termékek az otthonunk intimitásának megőrzését is hivatottak szolgálni, hiszen általuk ideális esetben a fény beszűrődik otthonunkba, viszont az avatatlan szemek nem nyernek betekintést az otthonunkba.

Kategória: Otthon