Mindenki tudja, hogy hatalmas bosszúságot tud okozni egy abroszra kiömlő vörösbor vagy a fehér ingre kerülő spagetthi nyoma, amit szinte esélytelen általános mosószerrel eltávolítani. Ugyanez a helyzet a foci után maradt fűnyomokkal is.

Szerencsére ma már a folteltávolítók széles kínálatából választhatunk, hogy a legmakacsabb szennyeződésekkel is könnyen és gyorsan le tudjunk számolni. Ahhoz, hogy egyszerűen választani tudjunk, a következőkben néhányat ismertetünk.

 

Marhaepe szappan

Kissé bizarr neve ellenére csak egy kevés epekivonatot tartalmaz, ugyanis alapja a hagyományos mosószappan. Teljesen természetes, biológiailag lebomló anyagokból tevődik össze, illata pedig – talán meglepő módon – kifejezetten kellemes.

 

Mosódió

A mosódió az egyik legjobb folteltávolító választás, ha környezettudatos vásárlók vagyunk. Növényi eredetének köszönhetően nem kell félnünk bőrirritációktól vagy más allergiás tünetektől. Ha mindez nem volna elég jó hír, hogy a ruhák színeit is képes élénkíteni, így színes és fehér textilek esetében egyaránt tökéletes megoldást jelenthet.

 

Mosószóda

A mosószódát évezredek óta használják, ami nem csoda, hiszen tökéletes környezetbarát folteltávolító szer (tudományos kémiai megnevezése nátrium-karbonát). Mivel nem keletkezik használatával káros anyag, tökéletesen védi és kíméli is a környezetet.

 

Folteltávolító szerek

Szintetikus folteltávolítókból nagyon széles választékából válogathatunk, így többek között sprayk, porok, fehérítők is rendelkezésünkre állnak, ha az üzletek polcairól szeretnénk kiválasztani a számunkra legtökéletesebb megoldást.