Ellenkező vélemények és igények szólnak a vízáteresztő napvitorla és a nem vízáteresztő társa mellett, eldönteni, hogy ez vagy az a nyerő, nem igen lehet, viszont érdemes átgondolni, hogy a mi adott élethelyzetünkben melyik a nyerő választás.

A napvitorlák ma már mindenféle formában és színben kaphatóak, nagyon dizájnosak, ezért is szeretjük őket, legyen szó teraszokról, kertekről, erkélyekről, strandokról, esetleg óvodákról, játszóterekről, a napvitorla megállja a helyét és segít minket abban, hogy a lehető legkiválóbb élményeket szerezzük kültéri platformokon a legmelegebb napokon is.

Azonban van olyan és ez különösen jellegmző a legforróbb nyári, vagy a csalóka tavaszi napokra, hogy meglep minket egy kiadós esőzés, melyeket néha még az időjósok sem látnak előre. Ilyenkor van az, hogy be kell rohanni a lakásba. De mi van akkor, ha már megterítettük az asztalokat odakint? Esetleg, ha egy kültéri esküvőről van szó, vagy épp egy étterem teraszáról. Nem ugraszthatunk mindenkit fel azonnal, sokszor van, hogy nem is lenne hova beterelni annyi embert és annyi ételt.

Ilyenkor jön jól a vízálló napvitorla, amiről vagy lecsurog a szélén az eső, vagy pedig megül a közepén. Utóbbi szokott kellemetlenségeket okozni, mert ha nem tud lefolyni a víz, az esztétikailag nem túl előnyös, pláne, ha mondjuk ott felejtjük, ne verjük le és a támasztékokat megerőlteti a nyomás. Sokan ezért válasszák a nem vízbiztos napvitorlát, ami nem rossz ugyan napvédelemben, de átengedi a vizet egy idő után, ezért ha esőzés jön, akkor nem a legbiztosabb megoldás.

Kategória: Termék