A hazánkban leggyakrabban felhasznált áruszállítási módszer a közúti szállítás. Hogy miért pont ez? Azért, mert a belföldi fuvarozás leggyorsabb és legmegbízhatóbb szállítási formája.

Ennek a népszerű fuvarozási formának rengeteg előnye van. Egyrészt, a gépjárművezető folyamatosan figyelemmel tudja követni az árut, másrészt a feladótól a megrendelőig átrakodás nélkül jut el, így az esetleges sérüléseknek csökken a kockázata.

Viszont a közúti szállításnak megvan a hátránya is. Bár az infrastruktúra fejlődésével a szállítási idő lerövidült, viszont sokkal nagyobb a baleset kialakulásának a veszélye. Tehát ha a belföldi fuvarozás közúti szállítással történik, akkor lényegében az utak zsúfolttá válnak és ezáltal veszélyesebbé, ami az áru épséget is veszélybe sodorhatja.

A közúti fuvarozás esetében kedvezőtlen ökológiai hatásokkal is jár, a jelentős károsanyag-kibocsátás, a nagy zajszint, valamint a viszonylag nagy területigény miatt. Ezekre a problémákra megoldás lehet, hogy a forgalmat vasútra terelik át a kombinált áruszállítási rendszerek fejlesztésével.

Mindezek ellenére azt kell mondanunk, hogy még mindig a közúti szállítás jelenti a belföldi fuvarozás leghatékonyabb formáját, amelynek hazánkban a Konrad Daru az egyik legkiemelkedőbb cége és abban reménykedünk, hogy idővel biztonságosabb és környezetkímélőbb szállítási formává fog átalakulni.