Az senkinek nem kérdés, hogy napjainkban a műanyag ablak az egyik legelterjedtebb nyílászáró megoldás. Hatékonysága mellett a kedvező árak jelentik azt az előnyt, ami miatt nagyon szeretik sokan. Viszont előfordulhat, hogy egy idő után nem tökéletes a szigetelése és ezen érdemes segíteni.

Amikor a kellemes, nyárias időjárás megváltozik és a hőmérséklet csökken, nagyon lényeges megszabadulni azoktól a szivárgásoktól, amelyek hatására a hideg levegő behatolhat az otthonba. Ennek létezik egy könnyen kivitelezhető, költségkímélő megoldása a műanyag ablak esetében, mégpedig a műanyag burkolatokkal történő szigetelés.

De valóban képes ez segíteni a fűtési számlák lecsökkentésében?

A szintetikus anyagból készült ablaktekercsek olyan átlátszó elemek, amelyek nem engedik be a kültéri hideg levegőt az ablakkeret résein keresztül a beltérbe. Ráadásul jelentősen csökkentik a huzatot és az otthonunk jobban megtudja őrizni télen vagy hidegebb időszakokban a meleget.

A műanyag ablakra való burkoló elemeknek a hatása nem minden esetben nélkülözhetetlen, viszont egy jelentősebb légszivárgás esetében nagyon eredményes lehetnek. Bizonyos jelek alapján könnyen meglehet állapítani, hogy mikor lehet ezekre szükségünk. Ezek közül kilehet emelni a zörgő műanyag ablakot, a látható hézagokat vagy ha külső szagok szivárognak a beltérbe.

Azonban egy rendkívül minőségi, tartós műanyag ablak megvásárlása, mint amilyent a hazai Daidalos vállalkozás kínál, sok ilyen jellegű problémától megtud bennünket kímélni.

Kategória: Otthon