Az utóbbi hónapokban nagyobb hangsúlyt fektettem arra, hogy a nappalimat átvariáljam: komolyabban számításba vettem, hogy melyek azok a lakberendezési stílusok, melyek tetszenek nekem, amelyek igazán megteremtenék az otthonosság érzetét itthon. A nagyobb bútorok esetében arra helyeztem a hangsúlyt, hogy minél visszafogottabb megjelenésűek legyenek, színek szempontjából nem igen válogattam másból, csak fehérből, szürkéből és feketéből, de az anyagok tekintetében már sokkal nagyobb kreativitásnak adtam teret.

A kanapém mondjuk bársony lett, a szekrények pedig magasfényű fehér darabok. A tv állvány állt a központi helyen, nem mintha olyan sokat néznék tv-t, de találtam egy olyan elegáns darabot, mely igazán elnyerte a tetszésemet. Ez a tv állvány kifejezetten nagy, majdnem egy méter hosszú és három nagyobb fakkja van. Ehhez a tv állványhoz választottam ki a többi bútort is, a vitrint, a komódot és a könyvespolcokat.

Rájöttem, miközben ezeket az átrendezéseket csináltam, hogy mekkora erő van az egységes megjelenésben, hogy az, ha a helyiségben levő bútorok és dekorációk harmonizálnak egymással, képes teljesen más atmoszférát teremteni a lakásban, képesek az otthonosság érzetünket nagymértékben növelni. Fontos szerepe van annak is, hogy mennyi természetes anyagot viszünk be a lakásba. Most nagy divat a juta, a vízijácint, a rattan, a gyékény, illetve a szobanövények népszerűsége is felfele ível és ezeket egy tv állvány esetében is kilehet használni. Fontosnak tartom, hogy ezekkel az anyagokkal se fukarkodjunk, mivel egy belvárosi otthonban különösen fontos, hogy legyen egy olyan platform az életünkben, ahol érzékszerveinkre nyugtató hatással levő anyagok vesznek körbe, a fent felsoroltak pedig képesek arra, hogy biztosítsák ezt számunkra.

Kategória: Otthon