Kevés frusztrálóbb dolog van, mint unatkozó, nyafogó csemeték egy hosszú, fárasztó munkanap végén, vagy a régen várt hétvégi pihenés alatt szüntelenül morgó kamaszgyerek.

Egy jól kiválasztott fejlesztő játék segíthet lefoglalni gyerekeinket, sőt adott esetben mi is beszállhatunk a játékba, hogy kiderüljön, mennyi idő is kell teljes családi összefogással egy 1000 darabos puzzle kirakásához.

Kisebb gyerekeink készíthetnek mellettünk gyurmából sütiket, tortákat, szendvicseket, amíg mi összedobjuk az igazi vacsorát. Kisiskolás korúak számára remek fejlesztő játék a kifesthető teáskészlet. Nem csak addig szórakozunk jól, amíg közösen kidekoráljuk a csészéket, cukortartót, tejes csuprot, teáskannát, hanem a teáskészlet a továbbiakban minden babazsúr legfontosabb kelléke lesz.

Apukák számára kreatív kikapcsolódás és egyben tartalmas kapcsolatépítés lehet különböző járművek, épületek, golyópályák felépítése gyermekeikkel. Természetesen az anyukák is találni fognak olyan fejlesztő játékokat a lányaik számára, ami minden korosztálynak örömet jelent. Lehet együtt karkötőt készíteni, gyöngyöt fűzni, órát dekorálni, de akár a farsangra is készülhetünk közösen egy kreatív arcmaszk és arcfestő készlet segítségével.

A Rubik kocka vagy a Rubik tetraéder órákra lekötheti kamasz gyermekeink figyelmét. Ez a fejlesztő játék nem csak a kitartásukat növeli, hanem a térlátásuk kialakulását is elősegíti, ami a való életben nagyon jól jöhet, ha később esetleg mérnöki pályára készülnek. Az összes eddig említett játékot megtalálhatják az alfajatek.hu oldalán.

Kategória: Játék