Annak ellenére, hogy olyan országban élünk, amely nem az egész évben tartó nyárról híres, itthon is előfordulhatnak nagyon meleg hónapok. A légkondicionálás továbbra is az egyik legnépszerűbb kiegészítő a modern autókban, a legtöbb közepes és nagy modell büszkélkedhet ezzel a funkcióval, valamint sok kisebb jármű is.

Bár a légkondicionálás rendkívül népszerű lehetőség az autósok körében, vitathatatlanul kevesen értik a rendszer működését, vagy milyen lépéseket kell tenni az autóklíma tisztítás érdekében. Ahhoz azonban, hogy a legtöbbet hozza ki az autóban lévő légkondicionáló rendszerből, az autóklíma tisztítási tevékenységek mellett néhány egyszerű lépést megtehet annak megőrzése érdekében.

Tartsa csukva az ablakokat és engedje be a hűvös levegőt! A legmelegebb napokon csábító lehet kinyitni autója ablakait utazás közben, hogy a lehető leghűvösebb legyen a belső tér, de ezáltal a légkondicionáló kevésbé hatékonyan működhet. Ha arra kényszeríti a légkondicionáló rendszert, hogy keményebben dolgozzon ugyanazon hatás elérése érdekében, az csak azt jelenti, hogy gyorsabban használja fel a hűtőfolyadékot és az üzemanyagot, ami hosszú távon költséges lesz – és valószínűleg nem fog észrevenni semmilyen előnyt az autó hőmérséklete szempontjából.

Nem csak az autóklíma tisztítás a kiemelkedő jelentőségű, hanem fontos lehet még a légkondi heti szinten történő használata. Hetente kapcsolja be a légkondicionálót, és hagyja működni körülbelül 10 percig. Állítsa a hőmérsékletet a leghidegebbre, és állítsa a ventilátort a leggyorsabb sebességre. Ez segít a gáznyomás optimális szinten tartásában és a kompresszor csúcsminőségű állapotában, csökkentve a mechanikai probléma kialakulásának esélyét.

 

Tiszta autó, egészséges klíma

 

Idővel a baktériumok elszaporodhatnak az autó klímaberendezésének legbelső működésében, így a gépkocsi belsejének rendszeres tisztításával, portalanításával és porszívózásával való gondoskodása segít megelőzni a szennyeződések és törmelékek felhalmozódását. A teljes antibakteriális autóklíma tisztítás szintén hozzájárul az autó frissességének és szagtalanságának megőrzéséhez.

Kategória: Hasznos