Ha a járvány óta otthonról dolgozik laptopján keresztül, és nehezen tudja olyan hatékonyan elvégezni a munkát, mint az irodából, akkor előfordulhat, hogy módosítania kell a jelenlegi munkahelyi beállításokon. Kis befektetéssel és néhány beállítással átalakíthatja laptopját asztali számítógéppé. Ez nemcsak a termelékenységet javítja, hanem az ergonómiát és a testtartást is segíti.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek abban, hogy miként úgy egy laptop átalakulni, hogy egy kiváló asztali számítógép legyen belőle.

Igen, a laptopok kiválóan alkalmasak arra, hogy egy út során elvégezzék a munkát, de nem arra tervezték őket, hogy hosszú órákig használják őket. Ha hosszú ideig dolgozik a laptop kis képernyőjén, szűk billentyűzetén és kis érintőpadján, csukló-, nyak- és hátfájást okozhat. Ezért nagyobb képernyőre, megfelelő billentyűzetre és egérre kell váltania. A testtartáshoz ergonomikus széket kell használnia.

Ha van otthon asztali számítógép, használja inkább azt. Ha nem, akkor vegyen a laptophoz egy külső monitort megfizethető áron. Higyje el, ez csodákra képes a termelékenység és a testtartás javítása érdekében. Győződjön meg arról, hogy a monitor átmérője legalább 24 hüvelyk, és Full HD felbontású. Ezenkívül legalább 250 nites fényerővel kell rendelkeznie, hogy a tartalmat a képernyőn is láthassa, még akkor is, ha közvetlen napfénynek vagy más fényes fényforrásnak van kitéve a szobában.

A nagyobb képernyővel való párosításhoz használja a meglévő vezetékes vagy vezeték nélküli billentyűzetet és egeret. A vezetékes billentyűzetek és egerek rendetlennek tűnhetnek, de meglehetősen megfizethetőek, és ami még fontosabb, megbízhatóak.

Egy másik fontos lépés, amelyet meg kell tennie ahhoz, hogy laptopja hasonló legyen az asztali számítógéphez, az a laptoptartó használata. Ez nemcsak az íróasztal helykezelésében nyújt segítséget, hanem egy laptop fűtésével is.

Ha viszont túl körülményesnek tűnik mindez a számára, akkor a laptop mellé rendeljen egy megfizethető, minőségi asztali számítógép eszközt is a Depostore szuper ajánlatai közül.

Kategória: Tech