Nagyobb változtatások vannak a belvárosban és most, hogy van lehetőség többet gyalogolni a városban meg is szemléltem ezeket. Rá kellett jönnöm, hogy ha az ember picit figyelmes, akkor lépten-nyomon táblás kerítésekbe botlik. Ahogy eljöttem a Jászai Mari tér mellett, minden kutyafuttató, minden parkosított, fás övezet mellett 3D kerítéseket láttam.

Ha tehát modern kerítés típust keres valaki, akkor meleg szívvel ajánlhatjuk neki a táblás kerítés különböző variánsait, melyek modernek és letisztultak, Budapest utcáin ugyanolyan sikeresen állják meg a helyüket, mint ahogy a parkokban a kutyafuttatók, kültéri sportlétesítmények körül, vagy ahogy magánterületeken családi házak és intézmények körül.

Ha jobban utánanézünk, nem csak hogy már mindenhol is láthatunk táblás kerítéseket, de még válogathatunk is a különféle megjelenési formái közül. Van 2D, vagy épp 3D drótháló is, melyeknek a különbsége mindössze abban áll, hogy az egyik szögegyenes (2D) a másikban pedig háromszög alakú hajlítások vannak (3D). Vannqk olyanok is köztük, melyek több egyforma háló összehegesztéséből állnak.

Felhasználását tekintve ahogy fent is említettük számos platform elképzelhető: a legnépszerűbbek a kültéri zárt övezetek, mint a kutyafuttató, a deszkapálya, a sportpálya, de most már olyan funkciót is betöltenek, hogy a belvárosi forgatagban lekerítenek velük egy kis részt, ahova növényeket ültetnek, ezáltal barátságosabbá téve a betondzsungelt. De a táblás kerítés otthon, a családi ház körül is jól mutat, azért pedig, hogy egy kis magánszféránk is legyen tehetünk azzal, hogy futó növényeket ültetünk a táblás kerítés elé.

Kategória: Otthon