75. évében jár a spanyol származású Marcos Rodríguez Pantoja, akinek elképesztő történetét mai napig nagyon szeretik hallgatni a gyerekek, bár titokban a felnőttek is.

A gyötrelmes gyerekkora azzal kezdődött, hogy anyja meghalt mikor ő csupán 3 éves volt, részeges apja pedig miután sokszor elverte, 4 éves korában eladta egy pásztornak. Néhány évig segített őrizni a pásztor nyáját, amíg az egyszer csak nyomtalanul eltűnt. Ezzel párhuzamos viszont megjelentek a farkasok és meglepő módon a fiú szépen lassan bekerült a falkában.

Évekig a farkasok nevelésében élt és azt ette, amit ők, kiegészítve gombákkal, bogyókkal, zöldségekkel és gyümölcsökkel, amíg 19 évesen megtalálták a polgárőrök. Visszavitték a társadalomba, de nem volt egyszerű számára az emberek világának a megszokása. Érdekes módon a legboldogabb emlékként azokra a pillanatokra emlékszik vissza, amikor a farkasokkal szaladgált a szabadban.

Sokakban felmerülhet az a kérdés, hogy egy ilyen ember mit gondol a modern civilizációnkról? Nem meglepő módon hidegnek és valamilyen szinten őrültnek is érzékeli és a saját éveit inkább nyomorúságosnak érezte. Hiába adott egy esélyt annak, hogy a farkasok közé visszatérjen, mert már nem fogadták őt be. Mesélni viszont nagyon szeret és a gyerekek ámulattal hallgatják a mondanivalóját.

 

Kategória: Érdekesség