Amikor műanyag ablakot szeretnénk vásárolni, van néhány alapvető szempont, amit érdemes szem előtt tartani. Nem elég bekérni néhány árajánlatot, majd amellett dönteni, amelyik elsőre a legkedvezőbben hangzik. Ami elsőre kedvező, az egyáltalán nem biztos, hogy hosszútávon is az.

Márpedig egy nyílászáró hosszútávú döntés kell, legyen, nem egy hirtelen akció hatására meghozott döntés. Számít például a beépítési mélység is, mint szempont, a profil falvastagsága, és ennek megfelelően a műanyag ablak hőszigetelő képessége. Ezek ugyanis kihatással lesznek végső soron az éves fűtési költségekre is. Érdemes megnézni, hol gyártották az adott ablakprofilokat.

Amit mindenképp jó elkerülni, azok a kínai, török, román gyártmányok, mivel sajnos ezek jellemzően gyenge minőséget képviselnek. És a minőség nem mellékes kérdés. Fontos azt is megvizsgálni, rendelkezik-e minőségi tanúsítvánnyal a műanyag ablak. A daidalos.hu által forgalmazott ablakprofilok nagy része ISO minősítésű: TÜV CERT ISO 9001:2000.

Továbbá fontos szempont az is, hogy UV-álló anyagból készültek-e a műanyag ablakok. Ugyanis, amennyiben nem, akkor az évek során a fehér műanyag ablak besárgulhat, ami nagyon elhanyagolt is igénytelen képet festhet az otthonban. Süt róla a rossz minőség és a hanyagság, ami nagyon kellemetlen lehet.

Emellett pedig még fontos szempont az ablak üvegezése. A daidalos.hu oldalán az alapüvegezés Ug= Swisspacer 1.0W/m2K értékű, ennek köszönhetően pedig kiváló a hőmegtakarításuk! Látható tehát, hogy több szempontot érdemes körbejárni, mielőtt nyílászárót vásárolunk.

Kategória: Ingatlan