Lassan hazánkba is beszivárognak azok a modern technikák, melyek révén jól felmérhetőek a különböző munkavállalói szükségletek, melyek azon dolgoznak, hogy az új típusú munkahelyeken a dolgozók ne csak teljesíteni tudjanak, de még jól is érezzék magukat, és ezáltal a hosszútávú elköteleződést mutassanak a munkahely felé..

 Ahhoz, hogy ez megvalósítható legyen a munkáltatónak is tisztában kell lennie a munkavállaló belső működésével, azzal, hogy milyen feladattípusok fogják őt motiválni. Ennek feltérképezésében segít minket a Motivational Maps, melyet coach segítségével tölthetünk ki. A Motivational Maps lényege pusztán az, hogy segít megérteni, többek közt hogy pl. melyik jelentkező lesz jó vezetőnek, kreatív gondolkodónak, kiváló feladatellátónak vagy éppen csapatösszetartónak

 Komoly gondok származhatnak ugyanis a cég számára abból, ha a nem megfelelő helyre helyezzük el az embereket, ha nem ismerjük fel a bennük rejlő belső hajtóerő forrásait. Sok frusztráció fakadt már abból, hogy valakitől mást vártak, mint amit szeret csinálni és ezért utálta a munkáját, ahogy az is zavaró lehet, ha valakit nem engednek kibontakozni. Ne kockáztassunk inkább, hanem derítsük ki ezeket a nagyon fontos információkat Motivational Maps segítségével.