A műfű lerakásának szempontjai változhatnak aszerint, hogy hova is szeretnénk elvégezni a telepítést. Amire mindenképp figyelni kell, az a műfű lerakásának rétegrendje. Amikor viszont a műfű lerakását földre tervezzük, ott egy bonyolultabb manőverrel kell szembe néznünk.

A műfű lerakása során első feladatunk az lesz, hogy kijavítsuk a föld egyenetlenségeit, amihez érdemes legalább 10 centiméteres tömörített alapot használni murvából vagy homokból. Ezután fel kell vágni a műfű szőnyeget, amihez kést vagy sniccert használhatunk. Itt fontos figyelni arra, hogy a hátoldalon vágjunk, és semmiképpen se reszeljünk, valamint ügyelni kell a szálirányra is.

Ezután fontos, hogy a műfű lerakása során a talaj felső rétegén használjunk gyomirtót, és csak utána fektessük le a geotextilt. Majd ragasszuk össze a tekercsdarabokat öntapadós illesztőszalaggal. Ezután következik a pontosítás. A gyepszőnyeg széleit pontosítsuk késsel, és szúrjuk le a földbe a rögzítő tüskéket. A további stabilizálás érdekében használhatunk kvarchomokot is. Ez a felületre szórva egyaránt stabilizálja, és hosszabb ideig tartja nedvesen a szőnyeget.

Ezzel szemben a műfű lerakása erkélyre korántsem ilyen komplikált feladat. Eleve, itt kevésbé kell azzal tervezni, hogy víz érné a felületet, így síkabb és a gyomnövényekkel sem kell foglalkozni, nem fognak átnőni a gyepszőnyegen. Ezért egyedül nagyjából csak a méretre vágásra kell figyelni. Ha csúszkálna, akkor öntapadós szalaggal tudjuk rögzíteni. A grassland.hu oldalán most akár 24% kedvezménnyel vásárolhatjuk meg örök pázsitunkat, melynek telepítését most már házilag is könnyen elvégezhetjük.

Kategória: Ingatlan