Abban a régióban, ahol mi lakunk nagyon gyakoriak a viharok. Mivel a hegyek között lapulunk, és nem vagyunk túl messze az óceántól, ez ideális feltételeket biztosít az időnkénti viharokhoz.

Az erős szél, a villámlás és a vizes talaj hatására a fa kiszakadhat, és esetleg rázuhanhat egy házra vagy építményre. Ez pedig gyakrabban megtörténik, mint gondolná az ember. Mondhatni a vihar megoldja a fakivágást, csupán nem lesz mindig belőle köszönet. Onnan, ahol mi lakunk első kézből látjuk, mire képesek a viharok a nagy fákkal a házak közelében. Ne ijedjen meg túlságosan, mert jó, ha nagy fák vannak az ingatlanán, különféle okok miatt. Mint az, hogy a nyári melegben hűvösebben tartják az otthonát árnyék biztosításával, illetve természetesen adnak egy gyönyörű megjelenést is az udvarnak.

A fakivágások szakembere felmérheti, hogy egy fa ki van-e téve a potenciális viharkároknak, vagy megállapíthatja azt is, hogy nem jelent kockázatot az otthonára nézve. Bármely fa kidőlhet, még a legegészségesebb is egy nagy viharban. Tehát ha nagy fái vannak a birtokán, és közel vannak az otthonához, jó ötlet némely esetben a fakivágás. Érdemes évente megvizsgáltatni fáit egy tanúsítvánnyal rendelkező arboristával, amit gyakran ingyenesen is meglehet tenni. A fakivágás egy olyan hasznos döntés lehet, aminek köszönhetően elkerülheti a lehetséges tragédiákat. Gyakran lehet azt a tanácsot hallani, hogy ha nagy fái vannak valakinek, akkor aludjon a földszinten és ne az emeleten a viharos események idején. Napjainkban az időjárás-előrejelzések már fenomenálisak és komolyan lehet velük számolni. Egy képzett arborista pedig értékes információkkal szolgálhat arról, hogy egy fa biztonságos-e vagy sem. Jó erdei környezetben élni, ennek tényleg megvannak az előnyei, de ha szükséges a fakivágás, akkor ezt nem szabad elhanyagolni.