A vinyl padló rugalmas szintetikus padlóburkolat, amely képes utánozni más típusú padlók stílusát. Tartós, vízálló, megfizethető és könnyen telepíthető. Különböző anyagok sok rétegéből készült. Néhány egy ilyen réteg megvédi a padlót a karcolásoktól, horpadásoktól és még a penésztől is. Be lehet szerezni nagy lapokban, egymásba illeszkedő deszkákban vagy csempékben.

Mivel a vinyl padló egy népszerű választás, sokan szeretnék tudni, hogy felszerelhetik-e más padlótípusokra. A válasz igen – bizonyos esetekben. A vinyl padlók bármilyen sima és varratmentes vagy szorosan varratott felületre felszerelhetők. Ez magában foglalhatja a kerámia csempét is, ha megteszi a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy alkalmas legyen a beépítésre. Ha a kerámia csempe padlója nagyon sérült, egyenetlen vagy sok mély varrással rendelkezik, akkor nem biztos, hogy jó alap a vinyl padlóhoz. Azt is szem előtt kell tartania, hogy a dombornyomott csempe átlátszik a vékony vinyl padlón.

Ha azt tervezi, hogy csempére telepíti ezt a padlóburkolatot, előfordulhat, hogy meg kell tennie néhány lépést előtte. Vegye figyelembe a padló magasságát és a felszerelni kívánt vinyl típusát. Ha már jó magasságban van a padló, akkor az új típussal túl magas lesz? Noha a vinyl általában vékonyabb, mint a többi padlóburkolat, eltérő vastagságban kapható – ezért továbbra is jó ötlet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a padló elfogadható magasságban van.

Vizsgálja meg a csempe törött vagy sérült darabjait. Távolítsa el a laza darabokat. Ügyeljen a csempe és a fugázási vonalak repedéseire, mert ez az aljzat vagy az alapozás elmozdulását jelezheti. Ha lehet, ellenőrizze az aljzatot. Mivel nem tervezi az összes csempe eltávolítását, fontos, hogy az alatta lévő aljzat jó állapotban legyen.

Ha a padló száraz és vízszintes, győződjön meg róla, hogy tiszta, por- és szennyeződésmentes. Az általános cél az, hogy a padló sima, egyenletes és vízszintes legyen. Minden repedés vagy varrat bemélyedéseket okozhat a rugalmas vinyl padló esetében. A minőségi aljzat fontos a tartós padlóhoz.

Kategória: Otthon