Ideje végre belevágni? Kicsit felráznád a mindennapjaidat? Nem kell egyedül nekivágnod az új útnak. Ezek az appok segítenek kézben tartani életed, hogy több időt szánhass magadra. Olvass tovább, hogy megismerd kedvenceinket…
Hozd ki a legtöbbet az idődből

Bármennyire szeretnéd is, nem biztos, hogy mindennap jut időd az újságok elolvasására. De ha mégis képben akarsz maradni, és meghallgatnád a legjobb cikkeket, a Curio audioalkalmazással ezt megteheted.

Az app hanganyaggá alakítja a Financial Times, a Guardian és sok más lap hosszú cikkeit, hogy aztán azokat letöltve bárhol meghallgathasd őket. A repertoár naponta számos új cikkel bővül, amelyek változatos témákat foglalnak magukba.
Nyerj időt, és kerülj képbe a Curióval. Továbbá készíts felvételeket, illetve jegyzeteket értekezleteidről a Noted segítségével.

A Noted egy másik kiváló alkalmazás, amellyel időt spórolhatsz. Ez a hatékonyságot növelő, igen sokoldalú app értékes időt takarít meg számodra az értekezleteken, ugyanis lehetővé teszi, hogy egyszerre rögzítsd a hangot és jegyzetelj. A legfontosabb pontokat pedig akár Apple Watchodról is megjelölheted a hashtag gomb segítségével.

Ha elfelejtett jelszavaidat napi háromszor kell újra beállítanod, a jelszavakat egyetlen biztonságos helyen tároló 1Password alkalmazást neked találták ki. Ebben külön helyet tarthatsz fenn a fontos iratoknak és adatoknak – például az útlevélnek vagy a jogosítványnak is.

Curio: hear great journalism

Noted. – Record Every Moment

1Password – Password Manager

Koncentrálj

Ha jól jönne egy kis segítség a koncentráláshoz, a BFT – Bear Focus Timer lehet a tökéletes megoldás számodra. Az app fehérzaj használatával segít összpontosítani az aktuális feladatra. Csak nyisd meg, állítsd be az időzítőt, majd fordítsd lefelé a telefonod, és add át magad az elkalandozást gátló háttérzajnak.

Meglátod, egy szempillantás alatt végzel határidős feladataiddal, ráadásul más hasonló alkalmazásokkal ellentétben ebben még egy cuki mackó is van. Hát nem imádni való?
A Bear Focus Timer fehérzajjal siet a segítségedre, míg az Endel a hangkörnyezetek szakértője.

Egy másik sokoldalú alkalmazás, amely segíthet a koncentrálásban, az Endel: Focus, Sleep, Relax. Ahogy azt neve is tükrözi, számos kihívás leküzdésében veheted hasznát, ilyen többek között a fókuszálás. Az alkalmazás lenyűgöző, személyre szabott hangkörnyezetei az időjáráshoz, pulzusodhoz, sőt akár lépteid sebességéhez is igazíthatók.

Koppints az R-re a relaxáláshoz, az F-re a fókuszáláshoz vagy az S-re az alváshoz, a többit az app megoldja. Ha a legtöbbet szeretnéd kihozni a létrehozott hangkörnyezetekből, javasoljuk a fejhallgató használatát.

BFT – Bear Focus Timer

Endel: Focus, Sleep, Relax

Szakíts időt magadra

Ha ma már elvégeztél valami fontosat, ideje egy kicsit elnézőbbnek lenni magaddal szemben. Végy egy mély lélegzetet, tarts hosszabb szünetet, és helyezkedj bele a pillanatba, bárhol is légy. Ennek elősegítésére többek között a Headspace a tökéletes alkalmazás.

Ahogy neve is sugallja, az alkalmazással egy kis zent csempészhetsz mindennapi életedbe. Mindegy, hogy épp a stressztől vagy a szorongástól szabadulnál, alvásod minőségét javítanád, vagy egyszerűen egy kis nyugalomra vágysz, az elérhető meditációk mindenkihez és majdnem minden szituációhoz passzolnak.
Szakíts időt magadra a Headspace-szel, majd élvezd a #SelfCare felemelő minijátékait.

Ha szeretsz játszani, de nem mindig van kedved konkrét célokért küzdeni, a Tru Luv által fejlesztett #SelfCare játékos szórakozást csempész az ágyban töltött lusta napokba. A meditatív feladatoknak nem célja a pontok kergetése, így nyugodtan ellazulhatsz egy kicsit.

Nyisd meg az appot, és máris eléd tárul digitális hálószobád felülnézete, amelyet az ágy végén kikandikáló cica farka koronáz meg. Koppints a szoba érdekesnek tűnő pontjaira, és máris megnyílnak a felemelő minijátékok. Lélegezz egy ütemben a képernyőn nyíló animált virággal, bogozd ki az egyre pozitívabb töltetű szavakat, vagy egyszerűen csak simogasd a cicát. Csak rajtad múlik, hogy éppen mihez van kedved.

Kategória: Életmód